Пол Манафорт / REUTERS

Колишній керівник виборчої кампанії президента США Дональда Трампа Пол Манафорт, який уже відбуває тюремний термін за банківське та податкове шахрайство, не визнав себе винним за новими звинуваченнями в шахрайстві, висунутими проти нього в штаті Нью-Йорк.

Манафорт, засудження якого пов’язане з роботою на Віктора Януковича та інших українських політиків, заявив про свою невинуватість 27 червня у своєму першому виступі в суді штату Нью-Йорк, передає Радіо Свобода.

Звинувачення з боку американської держави відокремлені від федеральних звинувачень, за якими Манафорт уже отримав вирок у 2018 році. Через нові звинувачення виникають питання про те, чи не порушують прокурори право Манафорта не бути засудженим двічі за один і той же злочин.

Відео дня

Читайте такожBloomberg: Янукович платив Манафорту через банк у Швеції

Під час судового процесу в справі Манафорта президент Дональд Трамп припускав, що може розглянути питання про помилування для свого колишнього співробітника. У відповідь прокурори подали державні звинувачення проти Манафорта, оскільки президентське помилування стосується лише федеральних звинувачень.

Адвокат Манафорта сказав, що має намір оскаржити нове подання прокурорів.

Федеральні справи проти Манафорта виросли з розслідування спеціального прокурора Роберта Мюллера про втручання Росії у вибори 2016 року.

Суддя, який головував на одному із засідань у новій справі, дав зрозуміти, що вона не має нічого спільного з російським втручанням у вибори, а стосується намагань Манафорта «переграти (податкову – ред.) систему» впродовж багатьох років.