REUTERS

Прихильники колишнього президента Киргизстану Алмазбека Атамбаєва, який був затриманий раніше в четвер, зібралися в центрі Бішкека і попрямували до Білого дому, де знаходиться офіс глави держави.

Як пише Бі-Бі-Сі, від Білого дому агресивно налаштовані люди попрямували на площу, де встановлено флагшток з державним прапором, після чого силовики з щитами і кийками розігнали натовп.

Силовики використовували світлошумові гранати і сльозогінний газ. Як випливає з трансляції телеканалу "Апрель", натовп вдалося розсіяти.

Відео дня

Раніше натовп зібрався на центральній площі міста Ала-Тоо. Його чисельність журналісти оцінювали в одну тисячу осіб.

Після цього присутні подолали металеві загородження і вийшли на проїжджу частину проспекту Чуй і, викрикуючи гасла з вимогою відставки президента країни Сооронбая Жеенбекова, рушили в бік офісу президента.

Читайте такожКривавий штурм резиденції екс-президента Киргизстану Атамбаєва: що сталося й чому ситуація залишається напруженою (фото, відео)

Тепер територія біля Білого дому повністю очищена від мітингувальників, міліція витісняє людей з сусідніх вулиць за допомогою світлошумових гранат.

Проводяться заходи щодо встановлення та затримання організаторів, які намагаються дестабілізувати обстановку в місті Бішкек, цитує повідомлення МВС агентство Акіпресс.

Як повідомляв УНІАН, у Киргизстані ввечері 7 серпня спецназівці намагалися затримати екс-президента цієї країни Алмазбека Атамбаєва, було зроблено дві спроби штурму. Але колишнього главу держави так і не затримали.

Внаслідок зіткнень при спробі силовиків затримати Атамбаєва 7 серпня, постраждали 52 людини.

Сьогодні, 8 серпня, Алмазбек Атамбаєв здався владі і був вивезений з території своєї резиденції співробітниками правоохоронних органів.

Алмазбек Атамбаєв очолював Киргизстан з 2011 по 2017 рік. Він не висувався на черговий термін, вирішивши підтримати кандидата Сооронбая Жеенбекова. Але після зміни влади між політиками виник конфлікт. Внаслідок цього члени Соціал-демократичної партії Киргизстану, до якої належать і Атамбаєв, і Жеенбеков, розділилися на прихильників колишнього і нинішнього президентів.