Штурм резиденції екс-президента Киргизстану / REUTERS

У Киргизстані в лікарні під час операції помер спецпризначенець, який брав участь у штурмі резиденції екс-президента цієї країни Алмазбека Атамбаєва.

У силовика було вогнепальне поранення - куля пройшла через легені й серце, повідомляє "Радио Азаттик" з посиланням на Міністерство охорони здоров'я Киргизстану.

В цілому, станом на 00:55 за місцевим часом (21:55 за Києвом) у лікарні доставлено 36 постраждалих, з яких 15 - силовики (один перебуває в критичному стані).

Відео дня

Читайте такожСпроба затримання екс-президента Киргизстану (фоторепортаж)

Штурм почався близько 20:00 в селі Кой-Таш, де живе Атамбаєв.Туди прибули бійці спецпідрозділу ДКНБ. Штурм не вдався і прихильники колишнього президента взяли в оточення силовиків, які були змушені покинути Кой-Таш.

Ситуація в Кой-Таші залишається гострою. По дорозі в село виставлено міліційне оточення. На місці перебуває заступник міністра внутрішніх справ Курсан Асанов.

Президент Киргизстану Сооронбай Жеенбеков з-за цих подій перервав свою відпустку і повернувся в Бішкек. Вранці 8 серпня має відбутися екстрене засідання Ради безпеки Киргизстану.

Раніше повідомлялося, що спецназ затримав екс-президента Киргизстану Алмазбека Атамбаєва в його будинку в селі Кой-Таш. Однак поки ця інформація не підтверджується.