Ілюстрація / REUTERS

П'ять співробітників держкорпорації "Росатом" загинули, ще троє отримали травми в результаті вибуху на військовому полігоні в Архангельській області Росії.

Про це повідомили у департаменті комунікацій держкорпорації, передає ТАСС.

Раніше Міноборони РФ повідомляло, що внаслідок вибуху на полігоні під Сєвєродвінськом 8 серпня, де випробовували рідинний реактивний двигун, загинули дві людини. Влада наводила дані також про шістьох госпіталізованих.

Відео дня

"В результаті інциденту на військовому полігоні в Архангельській області при випробуванні рідинної реактивної рухової установки загинули п'ять співробітників держкорпорації "Росатом". Ще троє наших колег отримали травми і опіки різного ступеня тяжкості. В даний момент всі постраждалі доставлені в спеціалізований медичний заклад, їм надається вся необхідна медична допомога", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожВибух на полігоні в Росії привів до стрибка радіації, доступ у район закритий на місяць

За даними Росатому, трагедія сталася під час робіт, пов'язаних з інженерно-технічним супроводом ізотопних джерел живлення на рідинній двигунній установці.

Як повідомляв УНІАН, 8 серпня в Архангельській області Російської Федерації на території військової частини сталася пожежа. За повідомленням Міноборони РФ, в результаті інциденту загинули двоє фахівців, ще шестеро отримали поранення. Крім того, у відомстві підкреслили, що ніяких шкідливих викидів в атмосферу не зафіксовано і радіаційний фон поблизу місця вибуху і пожежі, в нормі.

Однак, датчики автоматизованої системи контролю радіаційної обстановки зафіксували підвищення радіаційного фону в російському місті Северодвинск (Архангельська область). Також, район Двінського затоки Білого моря після інциденту на місяць закрили для вільного плавання.