У російському місті Северодвінськ зафіксоване підвищення радіаційного фону / фото Telegram-канал Mash

У російському місті Северодвінськ (Архангельська область) після вибуху на військовому полігоні з випробування балістичних ракет, було зафіксоване підвищення радіаційного фону.

Як повідомляє «Интерфакс», о 11:50 за московським часом датчики Автоматизованої системи контролю радіаційної обстановки зафіксували підвищення радіаційного фону.

Читайте такожУ Росії до гасіння лісових пожеж підключилися шамани з бубнами (відео)

Відео дня

Газета «Фонтанка» з посиланням на начальника відділу забезпечення судноплавства Михайла Цвєткова повідомила, що район Двінської затоки Білого моря після інциденту на місяць закрили для вільного плавання. Рішення було ухвалене адміністрацією морських портів західної Арктики, пише UA.news.

Сигнал про закриття затоки був переданий на всі кораблі і судна, які працюють у Білому і Баренцевому морях. За словами заступника капітана морського порту Архангельська Сергія Козуба, акваторія була закрита на вимогу Міністерства оборони Росії.

Експерти, яких опитало видання, припустили, що судно-носій ракети з рідинним двигуном, яка проходила випробовування, після вибуху і пожежі на борту могло затонути. За їхніми словами, компоненти ракетного палива, що потрапили у воду, можуть привести до екологічної катастрофи.

Як повідомлялося, 8 серпня в Архангельській області Російської Федерації на території військової частини сталася пожежа. За останніми даними Міноборони РФ, у результаті інциденту загинули двоє спеціалістів, ще шестеро зазнали поранень. Крім того, у відомстві підкреслили, що жодних шкідливих викидів у атмосферу не зафіксовано і радіаційний фон поблизу місця вибуху й пожежі, у нормі.