В Росії впевнені, що її аварійна зброя краща, ніж американська / Министерство обороны РФ

Кремль заявив, що перемагає в новій гонці з розробки передової ядерної зброї попри загадкову ракетну аварію минулого тижня, яка сталася на півночі Росії. Після інциденту в місцевості різко зріс рівень радіації.

Як пише Reuters, у державній компанії «Росатом» розповіли, що 8 серпня сталася аварія під час ракетних випробувань на морській платформі в Білому морі. В результаті загинули п’ятеро людей, а ще троє були поранені. Компанія пообіцяла все одно продовжувати роботу над розробкою нової зброї. А загиблих чоловіків назвали героями.

Читайте такожNew York Times: Брехня Кремля про новий ядерний вибух нагадала росіянам про Чорнобиль

Відео дня

Президент США Дональд Трамп написав на Twitter в понеділок, що США «багато дізналися» з вибуху, який стався під час випробування крилатої ракети з ядерним двигуном. Цими ракетами Володимир Путін хвалився минулого року. Зокрема, йдеться про ракету 9М730 «Буревесник». Російський президент стверджував, що вона має «необмежений радіус дії» і здатна подолати будь-яку оборону.

Трамп написав на Twitter, що у США є «схожа, але значно досконаліша технологія». А ситуацію з ядерним вибухом під час випробувань російської ракети він назвав «не хорошою». Але Кремль відреагував на коментарі Трампа заявою, що саме Росія перемагає Америку в розробці передової ядерної зброї.

«Наш президент неодноразового говорив, що російські інженери у цьому секторі суттєво випереджають той рівень, на якому перебувають інші країни на даний момент», - наголосив прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков.