Дональд Трамп / REUTERS

Вибух 8 серпня в Архангельській області Росії допоміг дізнатися США деталі секретних випробувань ракети з ядерною енергетичною установкою.

Про це президент США Дональд Трамп написав на сторінці в Twitter.

За його словами, в США є аналогічні технології, але більш просунуті.

Відео дня

"Сполучені Штати багато дізналися завдяки невдалому вибуху ракети в Росії. У нас є аналогічні, хоча й більш просунуті технології. Вибух російського "Skyfall" змусив людей переживати про (безпеку - ред.) повітря поруч із об'єктом і далеко за його межами. Це недобре!", - написав Трамп.

Відзначимо, що Skyfall - кодове позначення НАТО для російської крилатої ракети "Буревісник".

Як повідомлялося, 8 серпня в Російській Федерації, на військовому випробувальному полігоні, розташованому на узбережжі Двінської затоки Білого моря, на відстані 40 км від міста Северодвінськ і 100 км від міста Архангельськ, стався вибух.

Читайте такожВибух на полігоні в РФ пов’язаний з невдалим випробуванням ракети з ядерною установкою - ЗМІ

Він супроводжувався людськими жертвами і короткочасним підвищенням радіаційного фону.

Тоді влада регіону РФ запевнила, що викидів шкідливих речовин в атмосферу не було, а радіаційний фон на місці аварії - в нормі.

Однак, датчики автоматизованої системи контролю радіаційної обстановки зафіксували підвищення радіаційного фону в російському місті Северодвінськ. Також, район Двінської затоки Білого моря після інциденту на місяць закрили для вільного плавання.