1 жовтня в Гонконгу поновилися масштабні зіткнення демонстрантів з поліцією на тлі святкування 70-річчя заснування Китайської Народної Республіки.

У святковий день на вулиці міста вийшли десятки тисяч протестуючих. Мітинги почалися майже одночасно з військовим парадом в Пекіні.

Читайте такожГонконг протестує в День Китаю: між активістами і поліцією знову запеклі зіткнення (фоторепортаж)

За даними ЗМІ, у сутичках постраждало близько 15 осіб, від вогнепального поранення загинув 18-річний юнак.

Протестувальники кидали у правоохоронців коктейлі "Молотова" і каміння. Поліція застосовувала для розгону протестуючих сльозоточивий газ і гумові кулі.

Протести в Гонконзі тривають уже 17 тижнів поспіль. Люди протестують проти спроби влади прийняти законопроект про екстрадицію, що передбачає видачу підозрюваних в скоєнні злочинів на материкову частину Китаю.

Як повідомляв УНІАН, протести у Гонконгу розпочалися в червні після того, як влада збиралася дозволити екстрадицію правопорушників до Китаю. Влада відмовилася від своїх намірів, але демонстранти почали вимагати проведення демократичних реформ, введення загального виборчого права, відставки глави адміністрації Гонконгу Керрі Лам, і виступати проти жорстких дій поліції.