Ілюстрація REUTERS

Акція протесту в Гонконзі знову переросла в жорсткі зіткнення демонстрантів з поліцією в неділю, 29 вересня. Поліцейські використовують водомети, сльозогінний газ і гумові кулі.

Читайте такожУкраїнці надихнули: у Гонконгу показали фільм про Євромайдан

У багатьох демонстрантів лиця закриті масками, від сльозогінного газу вони захищаються за допомогою парасольок, передає «Німецька хвиля» з посиланням на агентство Reuters. Деякі протестуючі кидають ємності з газом назад у бік поліцейських. На вулицях виникають барикади зі сміттєвих баків, візків та інших залізних предметів.

Відео дня

На станції метро Ваньчай один із протестувальників кинув "коктейль Молотова" в бік співробітників поліції. Як мінімум, ще один "коктейль Молотова" потрапив на ділянку перед урядовими будівлями, в якому також розбито декілька вікон. Про серйозні поранення демонстрантів або поліцейських не повідомляється. Нові протести в Гонконзі очікуються вже 1 жовтня, коли в Китаї будуть відзначати 70-річчя утворення КНР.

Ілюстрація REUTERS
Ілюстрація REUTERS

У Гонконзі вже більше трьох місяців не вщухають масові демонстрації. Спочатку демонстранти критикували плани уряду дозволити видачу ймовірних правопорушників владі Китаю. Зараз протестувальники вимагають проведення демократичних реформ, запровадження загального виборчого права, відставки голови адміністрації Гонконгу Керрі Лам, а також незалежного розслідування випадків поліцейського насильства на попередніх акціях. Це найбільша хвиля протестів за десятки років.