Ілюстрація \ REUTERS

На Мальті арештували відомого місцевого підприємця Йоргена Фенека у зв'язку з убивством журналістки Дафни Каруани Галіції, яка займалася розслідуванням "панамських документів".

Читайте такожНа Мальті встановлені співучасники резонансного вбивства журналістки

Як повідомляє ТСН з посиланням на західні ЗМІ, бізнесмен був арештований незабаром після того, як намагався покинути острів на борту своєї яхти. Мальтійські ЗМІ вже опублікували відео, на якому, за їхніми даними, видно як військові Збройних сил Мальти оглядають причаленое судно, яке належить родині Фенека.

Відео дня

Йорген Фенек - директор консорціуму, який в 2013 році виграв тендер від мальтійського уряду на будівництво газової електростанції. У 2018 році стало відомо, що він є власником таємної офшорної компанії 17 Black.

Зазначається, що до неї причетні начальник канцелярії прем'єр-міністра країни Кот Шембрі і міністр туризму Конрад Міцці. Втім, вони заперечують, що отримували гроші від компанії. За кілька місяців до свого вбивства журналістка Дафна Каруана Галіція писала про цю таємну офшорну компанію.

Очікується, що пізніше в середу, 20 листопада, прем'єр-міністр Йозеф Мускат офіційно прокоментує цей арешт. Троє синів загиблої журналістки вже прокоментували інформацію про арешт Йоргена Фенека, заявивши, що уряд Мальти має взяти на себе політичну відповідальність за вбивство матері.

Як повідомляв УНІАН, журналістка Дафна Каруана Галіція загинула 16 жовтня 2017 року в результаті підриву автомобіля, в якому, за версією слідства, спрацював дистанційний вибуховий пристрій. Раніше Галіція заявляла про погрози на свою адресу. Незадовго до своєї загибелі журналістка займалася розслідуванням дій голови уряду і двох його найближчих помічників через підозри в корупції. У вбивстві Дафни Каруани Галіції підозрюють трьох чоловіків. Однак слідству поки так і не вдалося встановити замовника вбивства журналістки.