Дафна Каруана Галичина / REUTERS

Поліція Мальти заарештувала 10 осіб у зв'язку зі справою про вбивство блогера і журналістки Дафни Каруаны Галіції, яка розслідувала випадки корупції у вищих політичних колах.

Протягом 48 годин їм повинно бути пред'явлено звинувачення, передає Бі-Бі-Сі.

Орендований автомобіль, у якому їхала Каруана Галіція, був дистанційно підірваний 16 жовтня неподалік від її будинку.

Відео дня

Читайте такожУбивці журналіста Шеремета досі не встановлені – глава Нацполіції

Прем'єр-міністр Мальти Джозеф Мускат розповів репортерам, що поліція провела рейди по всьому острову в містах Марса, Буджибба і Зеббудж. Поліція перекрила рух на автотрасах, з боку моря в операції брав участь патрульний поліцейський катер.

Прем'єр-міністр не відповів на питання, чи є заарештовані 4 грудня прямими учасниками вбивства і чи є серед них замовник або організатор, передає видання Malta Today.

Джозеф Мускат сказав лише, що у деяких затриманих було кримінальне минуле.

Як повідомляв УНІАН, 16 жовтня на Мальті невідомі підірвали авто журналістки Дафни Каруани Галіції, яка була співавтором корупційних розслідувань у рамках проекту Panama Papers.

Дафна Каруана Галіція була затятим критиком уряду, а її розслідування про зв'язки прем'єр-міністра Мальти Джозефа Муската і його дружини з компанією, що фігурує в скандалі з "панамськими документами", послужили поштовхом до проведення дострокових парламентських виборів в 2016 році.

До розслідування вбивства були залучені іноземні криміналісти, у тому числі з американського ФБР.