REUTERS

Німеччина та Словаччина ухвалили рішення про виведення своїх військ з Іраку.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на IDnes, Німеччина зробить це з міркувань безпеки. Частину військ перекинуть в Йорданію та Кувейт. Німецьке Міноборони повідомило про свої плани в понеділок вночі. У складі контингенту НАТО в Іраку служать 120 німецьких солдатів.

У свою чергу, Словаччина готується повернути додому сімох своїх солдатів, які працювали в Іраку в рамках навчальної місії НАТО. Цього вимагає спікер парламенту і голова Словацької національної партії Андрій Данко. Втім, прем'єр-міністр Пітер Пеллегріні заявив, що рішення з цього приводу буде прийнято після консультацій з союзниками.

Відео дня

У Міністерстві оборони Чехії заявили, що солдати цієї країни залишатимуться в Іраку. "Вони знаходяться на базах, де приймаються відповідні заходи для забезпечення максимальної безпеки", - заявив директор департаменту комунікації Міністерства оборони Ян Пейшек.

Читайте такожСША відправили ближче до Ірану свої стратегічні бомбардувальники

Як повідомляв УНІАН, в ніч на 3 січня американські військові поблизу аеропорту Багдада за вказівкою Трампа ракетним ударом вбили іранського генерала Касема Сулеймані. Прем'єр Іраку назвав такі дії США порушенням суверенітету країни.

Сьогодні стало відомо, що парламент Ірану проголосував за визнання армії США і Пентагону терористичними організаціями.