Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп наполягає, що не знайомий з Львом Парнасом, соратником свого особистого адвоката Руді Джуліані.

Цю заяву він зробив після того, як Парнас зізнався, що Трамп знав про всі його спроби знайти компромат на його політичних суперників, пише НВ із посиланням на CNN.

Виступаючи в Білому домі, Трамп сказав, що нічого не знає про Парнаса, з яким він неодноразово фотографувався.

Відео дня

Читайте також"Не вірю жодному слову": Пристайко прокоментував заяви партнера Джуліані про Україну

Трамп пояснив, що робить тисячі знімків під час заходів зі збору коштів, і припустив, що це не означає, що він знає Парнаса.

За його словами, він ніколи не говорив із Парнасом.

Нагадаємо, Лев Парнас заявив, що Дональд Трамп знав про всі його спроби чинити тиск на Україну з метою ініціювати початок розслідування відносно колишнього віце-президента США Джо Байдена.

За його словами, заява Трампа про те, що він нічого не знав, є брехнею.

Парнас є близьким соратником Джуліані, за даними ЗМІ, він разом з Ігорем Фруманом брав участь у пошуку компрометуючих матеріалів на сина Джо Байдена Хантера, який працював на українську компанію Burisma.

Як відомо, до скандалу в США призвела телефонна розмова в липні 2019 року між президентами Сполучених Штатів та України Дональдом Трампом та Володимиром Зеленським. Критики Трампа закидають, що у цій розмові він чинив тиск на Зеленського, аби той дав новий імпульс розслідуванню в Україні стосовно Хантера Байдена - сина ймовірного головного конкурента Трампа на президентських виборах 2020 року, колишнього віце-президента США Джо Байдена.

У зв'язку зі скандалом у середині грудня Палата представників Конгресу США проголосувала за початок процедури імпічменту Трампа. Йдеться про обвинувачення за двома статтями - у зловживанні владою та перешкоджанні розслідуванню Конгресу. Утім, на думку експертів, позбавлення Трампа посади президента вважається малоймовірним, адже для цього імпічмент має підтримати Сенат, більшість у якому контролює Республіканська партія, від якої був обраний Трамп.