Дональд Трамп / REUTERS

Партнер Джуліані Лев Парнас заявив, що президент США Дональд Трамп «точно знав» про його пересування в Україні, отже – про спроби чинити тиск на українських політиків з метою розпочати слідство щодо компанії сина суперника американського президента Байдена.

Про це повідомляє CNN.

Читайте такожУ США оприлюднили нові свідчення у справі імпічменту Трампа, отримані від соратника Джуліані

Відео дня

«Він точно знав про всі мої пересування. Я б нічого не сказав без згоди Руді Джуліані чи президента. У мене не було намірів за власною волею спілкуватися з українськими чиновниками», – заявив Парнас.

Парнас додав, що всі заяви Трампа про нібито його незнання щодо цього є брехнею.

«Навіщо оточенню президента Зеленського чи міністра Авакова, чи президента Порошенка зустрічатися зі мною? Хто я? Їм було сказано зустрітися зі мною», – зауважив він.

Вчора Конгрес США виклав у вільний доступ листування партнера адвоката Трампа Льва Парнаса з низкою українських чиновників. У розмовах Парнас неодноразово натякав на початок розслідування проти Burisma – компанії сина суперника Трампа на американських виборах.

Як відомо, до скандалу в США призвела телефонна розмова в липні 2019 року між президентами Сполучених Штатів та України Дональдом Трампом та Володимиром Зеленським. Критики Трампа закидають, що у цій розмові він чинив тиск на Зеленського, аби той дав новий імпульс розслідуванню в Україні стосовно Хантера Байдена - сина ймовірного головного конкурента Трампа на президентських виборах 2020 року, колишнього віце-президента США Джо Байдена.

У зв'язку зі скандалом у середині грудня Палата представників Конгресу США проголосувала за початок процедури імпічменту Трампа. Йдеться про обвинувачення за двома статтями - у зловживанні владою та перешкоджанні розслідуванню Конгресу. Утім, на думку експертів, позбавлення Трампа посади президента вважається малоймовірним, адже для цього імпічмент має підтримати Сенат, більшість у якому контролює Республіканська партія, від якої був обраний Трамп.