Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп заявив, що може заборонити співробітникам Білого дому доступ до його телефонних розмов з лідерами інших країн.

Читайте такожСенат США обмежив військові повноваження Трампа проти Ірану

Як передає kommersant з посиланням на Bloomberg, американський президент повідомив, що його телефонні розмови з іноземними лідерами слухають близько 25 осіб. Дональд Трамп залишився незадоволений якістю моніторингу його бесід, оскільки неодноразово подробиці розмов ставали відомі ЗМІ. «Роками, коли дзвониш іноземному лідеру, розмову слухають. Я можу припинити цю практику повністю», - заявив Трамп в інтерв'ю радіоведучому Херальдо Рівері.

Відео дня

За даними Bloomberg, телефонні розмови президента США регулярно відслідковуються його помічниками з національної безпеки в Білому домі, а також високопоставленими співробітниками Держдепартаменту і розвідки. Слухають бесіди, щоб урядовці були у курсі того, що обговорював президент. Крім того, подібна практика допомагає захистити президента у разі, якщо зарубіжні партнери видадуть спотворений або вводячий в оману прес-реліз за підсумками розмови.

Торішня бесіда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським стала приводом для запуску процедури імпічменту президента США. В рамках процедури імпічменту Дональду Трампу висунули два обвинувачення - у зловживанні владою та перешкоджанні діяльності Конгресу. 5 лютого 2020 року Сенат США виправдав Трампа за обома пунктами.