Flickr/Ben Stanfield

Більшість виборців у США переконані, що сину Джо Байдена не варто було працювати на газову компанію в Україні якраз тоді, коли його батько займався американською зовнішньою політикою щодо цієї країни.

Про це свідчать результати опитування, які провели видання Politico і компанія Morning Consult. Історія про зв’язок Байдена з Україною привела до початку процедури імпічменту президента Дональда Трампа за його спроби змусити український уряд почати розслідування проти колишнього віце-президента Америки. Минулого тижня Сенат виправдав чинного лідера США. І опитування показало, що американські виборці поділилися навпіл у своєму ставленні до цього рішення верхньої палати Конгресу.

Читайте такожCNN: Трамп визнав, що відправив свого адвоката в Україну шукати «бруд» на Байдена

Відео дня

Водночас, 52% виборців переконані, що Гантер Байден не повинен був працювати в українській компанії Burisma. А 18% відповіли, що не бачать в цьому нічого недоречного. 57% вважають, що це скандальний епізод, а 19% - навпаки. Разом з тим, 40% опитаних сказали, що історія про Байдена й Україну не вплине на їхнє рішення на виборах. 31% відповіли, що епізод робить їхню підтримку демократа менш вірогідною. А ще 8% зізналися, що українська історія вірогідно вплине на їхній вибір.

Politico пише, що досі не було жодних доказів порушення закону з боку Хантера Байдена чи його батька. Син колишнього віце-президента обійняв посаду в українській компанії Burisdma в 2014 році. У свідченнях під час слухання справи про імпічмент Трампа чиновники американського уряду говорили, до Джо Байден діяв скоординовано з міжнародною спільнотою, коли добивався відставки корумпованого генпрокурора України, який колись вів розслідування проти Burisma. Однак, чиновники також говорили, що тривожились через можливий конфлікт інтересів. Адже Гантер Байден працював на українську компанію якраз тоді, коли його батько керував американською зовнішньою політикою щодо України.

Читайте такожРосійські хакери зламували сайти Burisma, щоб знайти компромат на Байдена - ЗМІ

Опитування показало, що 54% американців бачать в ситуацій певний конфлікт інтересів. Лише 16% сказали, що його немає. Однак, між виборцями немає згоди, наскільки серйозним був цей конфлікт інтересів. 35% американців вважають, що епізод достойний розслідування, а 19% - що все не настільки серйозно.

Здебільшого розслідування проти Байдена підтримують республіканці – 63%. Лише 11% демократів погоджуються з їхньою точкою зору. У цей час, 32% незалежних теж хочуть розслідування.