Міліція затримує активістку у Бішкеку 8 березня 2020 року / REUTERS, Vladimir Pirogov

У Бішкеку членів феміністської організації Bishkek Feminist Initiatives побили представники націоналістичного руху "Кирк Чоро", після чого учасниць маршу, присвяченого 8 березня, затримала поліція.

Про це повідомило інформагентство "Фергана".

Читайте такожУ Києві відбувся "марш жінок": фоторепортаж

Відео дня

Марш планували провести близько полудня. Активістки почали збиратися на площі Перемоги. Однак ході перешкодили невідомі в масках. Вони почали розганяти присутніх, закидати їх камінням і курячими яйцями, рвати плакати.

Міліціонери, які патрулювали площу, стали затримувати учасниць маршу. Їх завели в автобуси і відвезли в УВС. Загалом було затримано близько 50 осіб, включаючи декількох журналістів.

За інформацією агентства, напад влаштували представники націоналістичного руху «Кирк Чоро». Лідер руху Замір Кочкорбаєв, якого було помічено на місці події, заперечував, що люди в масках - його соратники.

За останніми даними, більшість затриманих звільнили.

Жіночі марші проводилися в Бішкеку щорічно. Цього року напередодні 8 березня влада прийняла повідомлення про ходу, заявивши при цьому, що не допустить використання на заході ЛГБТ-символіки, пославшись на те, що «цього не сприймає киргизьке суспільство».

Однак пізніше в центрі міста заборонили всі масові заходи у зв'язку з ризиком поширення коронавірусу.