Андрій Бабіш / REUTERS

Прем'єр-міністр Чехії Андрей Бабіш закликав сьогодні уряд Італії заборонити італійським громадянам виїжджати за кордон.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Читайте такожГубернатор італійського П'ємонту заразився коронавірусом

Відео дня

"Я вважаю, що важливо, щоб прем'єр-міністр Джузеппе Конте закликав усіх італійців взагалі не залишати Італію… Зрозуміло, що, на жаль, Італія не може контролювати ситуацію", - зазначив Бабіш.

Також прем'єр закликав повернутися додому усіх чехів, які перебувають в Італії.

"Вони (італійці – УНІАН) не повинні їздити Європою, бо більшість випадків зараження у Німеччині, Франції та Іспанії … поширилися з Італії", - сказав прем'єр- Чехії.

Офіційно у Чехії зареєстрували 26 випадків коронавірусу. Більшість людей інфікувалися під час поїздки до Італії або через контакт з особами, які були у цій країні.

Інфографіка: УНІАН

Як повідомляв УНІАН, італійський уряд закрив на карантин Ломбардію та ще 14 провінцій через поширення коронавірусу.

Відповідний указ 8 березня підписав прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте.

В указі йдеться про закриття на карантин Ломбардії, де найбільше інфікованих, та ще 14 провінцій, серед яких популярне для туристів місто Венеція та економічний центр Мілан.

Відтепер приїжджати до низки провінцій та залишати їх можна буде лише через серйозні причини, пов'язані, наприклад, з роботою чи сімейними обставинами. Ці обмеження триватимуть до 3 квітня.

Крім того, у всій Італії призупинили роботу театри і кінотеатри, скасували проведення демонстрацій та інших масових заходів. Також в країні вже закриті школи, дитячі садки та університети щонайменше до середини березня.

В Італії коронавірусом інфікувалися майже 6 тисяч людей, з них понад 200 померли.