REUTERS]

Про це заявив прем'єр-міністр країни Богуслав Соботка, підкресливши, що контроль над потоком біженців є компетенцією національних урядів, передає DW.DE.  

Читайте такожВеликобританія виступила проти мігрантських квот ЄС

Через збільшення кількості біженців уряд Чехії оголосив про посилення контролю. "Таким чином ми починаємо інтенсифікувати контроль, щоб реагувати на ситуацію, яка склалась", - наголосив міністр внутрішніх справ країни Мілан Хованец, на спеціальному засіданні щодо біженців. Зокрема, міністр мав на увазі потоки біженців з Угорщини, які зросли останнім часом. За його словами, минулого року близько 1,2 тис. іммігрантів подали клопотання про надання притулку в Чехії, 370 з яких були задоволені.

Відео дня

Прем'єр-міністр Чехії Богуслав Соботка у парламенті підтвердив відмову від проекту Європейської комісії з перерозподілу біженців за квотами з країн, на які припадає найбільше навантаження - Італії та Греції. За його словами, для його країни це було б "неприйнятно". "Контроль потоку біженців є компетенцією національних урядів", - наголосив Богуслав Соботка. Європа знаходиться на "вирішальному перехресті", тому неправильний вибір у політиці щодо біженців означатиме "лити воду на млин екстремістів та ксенофобів", вважає він.