REUTERS

Про це повідомляє Дождь.

«Я впевнений, що я знаю, хто скоїв цей злочин. Інша справа — це моя впевненість 80%. Тим не менш, це те, чого для мене досить», — заявив він.

На його думку, Нємцов міг бути убитий в результаті провокації «з боку когось із силовиків по відношенню до кадировців».

Відео дня

Читайте такожДочка Нємцова: Росії не вистачає політичної волі, бажання розкрити вбивство батька

«Станом на сьогоднішній день ця версія має право на існування. Але це нічого не змінює. Рішення приймали цілком конкретні люди, на мій погляд, з оточення Кадирова. Але це моя точка зору», — повідомив він.

Однак імені Ходорковський не назвав. Він розповів, що раніше порадився з людьми, які «мають більше право вирішувати, що зараз озвучувати», і було прийнято рішення, поки не озвучувати конкретних імен.

«Це люди, близькі до Бориса Нємцова, люди, які краще за мене поінформовані про хід розслідування і які сприяють тому, щоб це розслідування не було зупинене. Якщо вони вважають, що це треба поки притримати, то це їх право», — додав він.

Як відомо, Нємцов був убитий чотирма пострілами в спину 27 лютого на Великому москворецькому мосту біля Кремля. У скоєнні вбивства підозрюються п'ять чоловік, у тому числі передбачуваний стрілок — екс-боєць батальйону внутрішніх військ чеченської поліції «Сєвєр» Заур Дадаєв. Спочатку він дав свідчення, однак потім від них відмовився, заявивши, що обмовив себе під тортурами.