В Пентагоне прокомментировали перебрасывание российских С-400 в Сирию / tvc.ru

В оборонному відомстві США розраховують, що РФ не направить комплекси С-400 на літаки антиіділівської коаліції в небі над Сирією. Про це заявила представник американського військового відомства підполковник Мішель Балданса.

Читайте такожУ Лаврова запропонували Держдепу пошукати інформацію в соцмережах про Ердогана, а не про операцію РФ у Сирії

"Ми в курсі повідомлень про те, що Росія розгорне в Сирії просунуті ракетні комплекси "земля-повітря". Подібні системи ще більше ускладнять і без того складну ситуацію в небі над Сирією і не зроблять нічого, щоб просунути боротьбу з (терористичним угрупуванням) ІД, у яких немає повітряних сил", - цитують Балданса "РИА Новости".

Відео дня

"Ми очікуємо, що якщо Росія виконає (розгортання, - ред.) комплексів, вона буде дотримуватися нашого меморандуму про взаєморозуміння, що стосується безпеки польотів, і не направлять ці системи проти літаків нашої коаліції", - додала представник Пентагону.

Як повідомляв УНІАН, у середу, 25 листопада, міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що Росія перекине на авіабазу Хмеймім в Сирії ЗРК С-400.

Надсучасні ракетні системи С-400 (за класифікацією НАТО-SA-21 "Growler") мають максимальну дальність ураження 400 км і здатні збивати літак на висоті до 27 км – що більш ніж удвічі перевищує крейсерську висоту пасажирського авіалайнера.

Дальність ураження зенітно-ракетної системи покриває площу, яка охоплює більшу частину Сирії, Південну Туреччину, Кіпр, східне Середземномор'я, а також частину Ізраїлю.