REUTERS

Німецька поліція повертає назад до Австрії дедалі більше біженців, які через німецьку територію мали намір потрапити до скандинавських країн. Їх кількість "збільшилася від 60 осіб щодня у грудні до 200 щодня на початку січня", - повідомив речник поліції федеральної землі Верхня Австрія Давід Фуртнер, передає українська редакція "Німецької хвилі". Через кордон саме з цією федеральною землею більшість мігрантів потрапляють з Австрії до Німеччини - щоденно їх кількість становить від однієї до двох тисяч осіб.

Речниця управління федеральної поліції Мюнхена пояснила, що кількість мігрантів, яких відправляють назад, коливається щодня дуже сильно - від двозначних до тризначних цифр. "Якщо є відповідні передумови, ми відправляємо назад орієнтовно тих біженців, які не збираються просити притулку в Німеччині", - наголосила речниця. Жодних нових вказівок не пропускати мігрантів на німецьку територію, за її словами, немає.

Читайте такожЗМІ: у німецькому місті Губені невідомі напали на притулки для мігрантів

Відео дня

Більшість мігрантів, яких відправляють назад до Австрії, - вихідці з Афганістану, які хотіли б дістатися до Данії чи Швеції, зазначає своєю чергою Давід Фуртнер. Зростання кількості відмов у перетині німецько-австрійського кордону, за його словами, збіглось із запровадженням прикордонного контролю між Данією та Німеччиною, а також - між Швецією і Данією. Також до Австрії повертають мігрантів без дійсних документів.

За словами речника австрійської поліції, такі заходи, однак, не дуже ефективні - повернуті до Австрії мігранти через обхідні шляхи знову потрапляють до Німеччини.