УНИАН

Зокрема, Міжнародний трибунал з колишньої Югославії в Гаазі постановив, що Воїслав Шешель не несе відповідальності за систематичні злочини сербських добровольців на території колишньої Югославії в 1991-1993 роках.

Читайте такожГоловний обвинувач Мілошевича: По Сирії потрібен окремий трибунал, суд в Гаазі сам не впорається

Як повідомляв УНІАН, 24 березня той же трибунал визнав винним колишнього лідера боснійських сербів Радована Караджича у геноциді сербів і хорватів. Його засудили до 40 років тюремного ув'язнення.

Відео дня

Довідка УНІАН. Воїслав Шешель - засновник і лідер Сербської радикальної партії з 1991 року. У 1991-1993 роках брав участь у бойових діях в Хорватії і Боснії як організатор збройних загонів сербських добровольців. У січні 2003 року добровільно здався Міжнародному трибуналу з військових злочинів у колишній Югославії як обвинувачений у злочинах проти людяності, скоєних під час війни на початку 90-х років.

Воїслав Шешель понад 11 років перебував у камері попереднього ув'язнення в'язниці Гааги в якості обвинуваченого. 12 листопада 2014 року Шешель умовно звільнений з попереднього ув'язнення за станом здоров'я і повернувся в Белград.