REUTERS

Про це в Берліні на прес-конференції повідомив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг, передає власний кореспондент УНІАН.

Читайте такожМіністр оборони Польщі заявив, що агресію Росії можна стримати одним батальйоном НАТО

«Дата ще не визначена. Ми повинні погодити порядок денний та різні модальності з Росією, але є згода між союзниками по НАТО, що ми будемо намагатися провести нове засідання до саміту», - сказав він.

Відео дня

Столтенберг наголосив, що Рада Росія - НАТО є «важливим інструментом, щоб спростити діалог і політичні контакти між НАТО та Росією». «На нашому останньому засіданні ми обговорили Україну, військову активність, включаючи прозорість та передбачуваність», - нагадав генсек Альянсу.

У цьому зв’язку він навів приклади небезпеки, які виникали через дії РФ, зокрема збитий російський літак у Туреччині наприкінці 2015 року, який «ілюструє небезпеку під час збільшення військової активності поблизу наших кордонів», «небезпечну поведінку російських літаків над Балтикою над американським кораблем та американським літаком».

«Такого плану випадки – небезпечні, і ми повинні їм запобігти. Як мінімум, у нас повинні бути більш передбачувані та прозорі відносини з Росією. Це одна з причин, через які ми продовжуємо розглядати проведення ради Росія-НАТО», - сказав Йенс Столтенберг.