Руины Алеппо / REUTERS

Сирійська обсерваторія з прав людини повідомила про масоване бомбардування російськими ВКС підконтрольної повстанцям східної частини Алеппо. За інформацією правозахисників, у житлових кварталах загинули 25 людей, передає Російська служба ВВС.

Читайте такожМЗС Британії поклав на Росію відповідальність за атаку на гумконвой у Сирії

Авіація РФ скинула так звані протибункерні бомби, а також інші авіабомби на східні квартали міста.

Відео дня

У вівторок неурядова організація "Лікарі без кордонів" заявила, що в місті залишилося тільки 11 працездатних машин швидкої допомоги, оскільки п'ять екіпажів були втрачені при бомбардуваннях, а ще у восьми відсутні необхідні запчастини.

Зазначимо, що активні російські бомбардування Алеппо послідували за відмовою Володимира Путіна від двосторонньої зустрічі з Франсуа Олландом. Як заявили в Єлисейському палаці, відмова надійшла після того, як в Парижі заявили, що зустріч буде цілком присвячена сирійській проблемі.

У понеділок Олланд заявив, що проти російських офіційних осіб можуть бути висунуті звинувачення у військових злочинах у зв'язку з бомбардуваннями Алеппо.

У вівторок глава МЗС Великобританії Борис Джонсон заявив, що Росія ризикує стати країною-ізгоєм, якщо продовжить бомбити цивільні об'єкти у Сирії, а міжнародні інституції повинні робити більше, щоб покарати Москву за допомогою санкцій.