REUTERS

Про це повідомляє сайт телеканалу CBS News з посиланням на обізнані джерела.

Перехідна команда обраного президента повинна оголосити вибір кандидатури Келлі у найближчі дні.

Читайте також"Скажений пес": Трамп офіційно анонсував призначення нового глави Пентагону, який критикував агресію РФ в Україні

Відео дня

Келлі повинен стати третім генералом, якого Трамп має призначити у свій уряд або адміністрацію після того, як офіційно було оголошено про обрання кандидатур генерала Джеймса Меттіса на посаду секретаря департаменту оборони та генерал-лейтенанта Майкла Флінна на посаду радника президента з національної безпеки в Білому Домі.

Як і Меттіс, Келлі має репутацію різкої прямолінійної людини. До початку цього року він був командувачем Південного командування Збройних сил США. До цього відставний генерал безліч разів здійснював командування американськими силами в Іраку, також він провів рік у цій країні як найголовніший морпіх.

Департамент внутрішньої безпеки, який було створено після терористичних атак 11 вересня 2001 року, має персонал чисельністю близько 250 тисяч осіб.

Читайте такожТрамп відмовився від нового президентського літака, дізнавшись його вартість

Трамп під час виборчої кампанії постійно повторював, що краще захистить кордони Америки, і цілком ймовірно, що Келлі повинен відігравати головну роль у цих зусиллях.

На відміну від Флінна, Келлі не схвалив кандидатуру Трампа під час виборчої кампанії і давав зрозуміти, що готовий служити у будь-якій адміністрації, як у разі перемоги кандидата від Республіканської партії, так і Демократичної.

Келлі прослужив 46 років у Корпусі морської піхоти США та є за чином найвищим американським військовим посадовцем, який втратив свого сина в результаті бойових дій після терористичного акту 11 вересня 2001 року. Його сина було вбито в Афганістані у 2010 році.

Як повідомляє видання The Washington Post, Келлі мав суперечності з адміністрацією чинного президента Барака Обами у питаннях щодо участі жінок у бойових діях та щодо планів закриття в'язниці у Гуантанамо.

Він очолить департамент, який видання називає проблемним, тому що до повноважень цього відомства належить контроль за незаконною міграцією, що є найбільш контроверсійним питанням програми обраного президента. Раніше Трамп обіцяв вжити суттєвих заходів у боротьбі з незаконною міграцією.

Департамент внутрішньої безпеки є третім за розміром відомством американського уряду, службовці якого відповідальні за різноманітні питання, починаючи від боротьби з тероризмом і продовжуючи забезпеченням захисту президента. Також цей департамент забезпечує дотримання імміграційних законів.