фото: УНИАН

Уряд Туреччини отримав законне право відкликати громадянство своїх противників, які перебувають а кордоном і відмовляються повернутися до країни, повідомляє Европейская правда.

Такі права надається владі трьома урядовими рішеннями за номерами 679, 680 та 681, що були оприлюднені в п’ятницю ввечері.

Встановлено окрему процедуру для такого відкликання громадянства.

Відео дня

Фігурантів адміністративного або кримінального переслідування за звинуваченням у "злочинах проти уряду", "участь у збройному заколоті проти уряду", "збройному нападі і вбивстві президента" і "членстві в озброєних терористичних організаціях" буде викликано прокурорами для дачі показань.

Якщо вони не з’явилися за викликом, і з’ясувалося, що вони перебувають за кордоном, прокурор передає справу до Мінюсту, а Мінюст публікує "заклик до повернення додому" виклик в офіційному бюлетені.

Якщо розшукувані не відповідають на виклик протягом 3 місяців, їх громадянство буде анульовано за рішенням кабінету міністрів за пропозицією Міністерства юстиції, повідомляє видання.

Читайте такожТуреччина продовжила на три місяці надзвичайний стан

Відомо, що частина турецьких службовців залишили країну, побоюючись стати об’єктом репресії. Частина дипломатів у закордонних дипмісіях країни попросили про політичний притулок у країні перебування.

Загалом після спроби перевороту в липні 2016 року з державних органів було звільнено більше 115 тисяч осіб. Крім того, 90 тисяч турків було затримало та більше 41 тисячі – арештовано.

Список арештованих включає журналістів, суддів, прокурорів, поліцейських і військових, вчених, губернаторів і навіть одного коміка. Критики стверджують, що списки прибічників Гюлена для арешту були складені владою ще до спроби перевороту.