REUTERS

У Лондоні вважають, що за спробою торішнього перевороту в Чорногорії стоїть російська влада, повідомляє Новое время з посиланням на британське видання Sunday Telegraph.

"Ми говоримо про змову з метою підриву діяльності або захоплення уряду. Важко уявити, що це обійшлося без процесу отримання відповідного схвалення", - цитує видання одного з анонімних джерел з числа офіційних представників.

Читайте такожПідозрюваного в підготовці перевороту в Чорногорії помітили разом з Лавровим (відео)

Відео дня

Воно зазначає, що британськими та американськими спецслужбами "зібрані докази" причетності Росії "на високому рівні" до змови.

Представник британського МЗС, коментуючи публікацію газети, заявила, що спецслужбами Чорногорії встановлено, що підозрюються в підготовці змови "російські націоналісти".

"Чорногорія повинна сама провести повноцінний, відкритий юридичний процес розслідування і суд над підозрюваними у підготовці перевороту", - зазначила вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що до спроби перевороту в Чорногорії 16 жовтня причетна група "російських націоналістів". Також група готувала вбивство прем'єр-міністра Міло Джукановіча.