Майкл Пенс / REUTERS

Сполучені Штати Америки вважають, що припинення ядерної програми Північної Кореї може бути досягнуто мирним шляхом при співпраці Вашингтона і Китаю. Про це віце-президент США Майк Пенс заявив на прес-конференції в Сіднеї, повідомляє агентство Reuters.

«Ми щиро віримо, оскільки наші союзники в регіоні і Китай чинять тиск, що є шанс, що ми можемо досягти історичної мети – вільного від ядерної зброї Корейського півострова мирним шляхом», - сказав Пенс.

Він додав, що без'ядерного статусу Північної Кореї можна досягти мирним шляхом завдяки новій угоді між США і Китаєм. При цьому деталі угоди між двома країнами в цьому повідомленні не наводяться.

Відео дня

Також Пенс додав, що США надихають кроки, які вже зробив Китай.

Читайте такожПентагон відповів на погрози КНДР про "суперпотужний удар"

Раніше повідомлялося, що США направили до Корейського півострова групу військових кораблів, а також провели зустрічі з керівництвом Китаю з метою чинення тиску на уряд Північної Кореї для того, щоб ця країна відмовилася від розробки і застосування ядерної зброї.

Раніше президент США Дональд Трамп заявляв, що розраховує на вплив Китаю у вирішенні цієї проблеми, оскільки Північна Корея економічно залежить від КНР.

Сьогодні в ЗМІ було опубліковано знімки із супутника, на яких видно, що Північна Корея почала підготовку до чергових випробувань ядерної зброї.