REUTERS

Турецька армія заявила, що під час операції у вівторок, 25 квітня, ліквідувала "близько 70 бойовиків" в іракському окрузі Синджар та на півночі Сирії.  За повідомленням збройних сил Туреччини, ці території стали "місцями скупчення терору", передає Deutsche Welle з посиланням на Reuters.

Операція ж мала на меті перешкодити постачанню зброї та вибухівки забороненій у Туречині "Робітничій партії Курдистану" (РПК).

Читайте такожЕрдоган заявив про нові воєнні плани в Сирії

Відео дня

Представники наближених до РПК курдських "Загонів народної самооборони" (YPG) у Сирії повідомили, що на півночі Сирії загинуло щонайменше 20 бійців, ще 18 - поранені. 

REUTERS

Загони YPG входять до збройного альянсу сирійської опозиції та курдських формувань "Демократичні сили Сирії" (SDF), який веде боротьбу з терористичним угрупованням "Ісламська держава" (ІД) у координації та за підтримки міжнародної антитерористичної коаліції, очолюваної США. Загони повстанців пешмерга в Іраку повідомили, що у Синджарі загинуло п'ятеро їхніх вояків.

Читайте такожООН: Туреччина масово порушує права курдів

З різким осудом дій Туреччини виступили також у США. Речник Держдепартаменту заявив, що ці удари не були узгоджені з міжнародною коаліцією та зі США. Він закликав Анкару надалі координувати усі свої військові дії зі союзниками.

Як повідомляв УНІАН раніше, Генштаб ЗС Туреччини підтвердив у вівторок нанесення авіаударів по позиціях сирійських курдів і забороненої в країні Робочої партії Курдистану (РПК) на півночі Іраку.