Ілюстрація / REUTERS

У пошті штабу Еммануеля Макрона, яку зламали, виявлено дані, що вказують на російського громадянина. Про це WikiLeaks повідомляє в Twitter.

"#MacronLeaks: ім'я співробітника російського урядового підрядника з безпеки "Еврика" з'являється дев'ять разів у метаданих архіву "xls_cendric.rar", — йдеться в повідомленні. Уточнюється, що в знайдених записах дев'ять разів згадується Рошка Георгій Петрович, який нібито є співробітником компанії «Еврика».

Читайте такожОлланд пообіцяв відповісти на хакерські атаки проти Макрона

Відео дня

Також Wikileaks, посилаючись на російські ЗМІ, вказує, що мова йде про компанію, що отримала сертифікат ФСБ на діяльність із захисту державної таємниці.

У Франції сьогодні проходить другий тур президентських виборів. За пост президента Франції ведуть боротьбу кандидат від партії "Національний фронт" Марін Ле Пен і лідер руху "Вперед!" Еммануель Макрон.

Як відомо, раніше хакери викрали велику частину листів штабу Макрона. Викрадені документи з'явилися на сайті-файлообміннику. За словами штабу Макрона, ці файли були викрадені кілька тижнів тому після хакерської атаки на особисті і робочі поштові скриньки функціонерів партії.