REUTERS

Суд у Македонії засудив 9 підозрюваних в участі у безладах у парламенті, у результаті яких кілька політиків отримали травми, пише Радіо Свобода.

23 травня суд у Скоп’є встановив підозрюваним терміни ув’язнення від 6 місяців до року, визнавши їх винними у силовому проникненні до парламенту і бійці з силовиками.

Читайте такожВ ЄС вважають повністю неприйнятним напад на парламент Македонії

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, наприкінці квітня в столиці Македонії Скоп'є загострилась політична криза, коли натовп демонстрантів увірвався в будівлю парламенту. Унаслідок штурму постраждав лідер македонських соціал-демократів і найбільш ймовірний претендент на пост прем'єра Зоран Заєв.

Заєв зараз намагається сформувати уряд і стати прем’єр-міністром Македонії після того, як він отримав мандат від президента Джорґе Іванова.

Протестуючі виступали проти обрання спікером парламенту етнічного албанця Талата Джафері. Близько 200 осіб проникли спочатку в фойє будівлі, а потім і в зал засідань. Поліція застосувала світлошумові гранати, щоб розігнати демонстрантів і дати депутатам і політикам вийти з будівлі.