фото met.police.uk

Терористи, які на початку червня здійснили атаку в Лондоні, намагалися орендувати вантажівку вагою 7,5 тонн. Про це повідомляє поліція Великобританії.

Але через те, що один з виконавців не зміг здійснити платіж, нападники використали більш легкий фургон, навантаживши його мішками з гравієм.

фото met.police.uk

У машині також були офісні крісла, які, на думку слідчих, потрібні були для прикриття оренди автомобіля.

Відео дня

Читайте такожВ Ірландії поліція затримала двох підозрюваних у справі терактів в Лондоні

Зазначається, що всередині фургона також знайшли 13 пляшок з-під вина із запальною сумішшю, призначених, можливо, для наступної стадії атаки.

фото met.police.uk

Всі три терористи надягли на себе муляжі пояса смертника, споруджені з пластикових пляшок і сірого скотчу. 

Також терористи мали 12-дюймові кухонні ножі рожевого кольору і використовували їх, щоб вбити п'ятьох людей на ринку. Слідчі звернулися до населення по допомогу, щоб з'ясувати походження цих ножів.

фото met.police.uk

Окрім того, у приміщенні, яке з квітня 2017 року орендував один із ліквідованих терористів Рашид Редуейн, поліція виявила дві порожні п'ятилітрові пляшки, що пахнуть бензином, рулони чорного і сірого скотча, ремені і англомовне видання Корану, відкрите на сторінці, яка описує мучеництво.

Читайте такожУ Лондоні через чотири дні після теракту виявили тіло зниклого француза

Детективи вважають, що саме це приміщення використовувалося терористами для планування і підготовки нападу.

У поліції такод зазначили, що на сьогодні у зв'язку з терактом були заарештовані 18 осіб, п'ять з яких утримуються під вартою, а решта звільнені без висунення підозр.

Як повідомляв УНІАН, увечері в суботу, 3 червня, в центрі Лондона фургон, що рухався на високій швидкості, виїхав на тротуар і збив кількох пішоходів.

Фургон після цього проїхав по Лондонському мосту і зупинився неподалік від розташованого поруч з мостом ринку Боро-маркет. Чоловіки, які вискочили з нього, напали з ножами на перехожих.

Всього, за офіційними даними, загинуло як мінімум семеро осіб, десятки дістали поранення. Серед загиблих – двоє іноземців, громадяни Франції й Канади. Серед поранених- четверо співробітників поліції.

Читайте такожТеракти в Лондоні: поліція показала фото та назвала імена двох виконавців

Поліція повідомила, що нападників було троє, всіх їх вбили поліцейські, які прибули на місце події.

«Вісім озброєних поліцейських, за словами начальника контртерористичного підрозділу Скотленд-ярда Марка Роулі, зробили 50 пострілів по нападниках, на яких були надіті муляжі поясів смертників», - йдеться в повідомленні.

Раніше британська поліція заявила, що встановила особи нападників, проте поки що не стала розголошувати їх імена. Також повідомлялося, що 12 осіб було заарештовано в ході слідства.

Терористичне угрупування «Ісламська держава» взяло на себе відповідальність за теракт.