Ілюстрація REUTERS

Спільні масштабні військові навчання Росії й Білорусі «Захід-2017», які відбуваються з 14 по 20 вересня, схожі на підготовку до великої війни.

Читайте також"Захід-2017": Москва без узгодження з Мінськом за тривогою підняла танкову дивізію (відео)

Про це заявив голова Військового комітету НАТО генерал Петр Павел, передає Delfi.

Відео дня

За словами чеського генерала, Альянс активізував своє прагнення відновити військові зв'язки з Росією, аби під час маневрів уникнути "небажаних потенційно можливих інцидентів".

Незважаючи на твердження Москви, що "НАТО не вважається ворогом" і що "навчання не спрямовані проти Альянсу", чеський генерал нагадав, що Росія не дотримувалася встановленого принцип щодо маневрів. У Росії стверджують, що в навчаннях беруть участь близько 12 700 військовослужбовців, однак, як заявив Павел, в них задіяні від 70 до 100 тисяч військових.

Як повідомляв УНІАН, спільні стратегічні навчання збройних сил Білорусі й Росії "Захід-2017" розпочалися 14 вересня і триватимуть до 20 вересня. Перший етап навчань закінчився 16 вересня. 17 вересня розпочався другий етап - активна фаза. Навчання відбуваються на полігонах Білорусі та Росії.

Президент РФ Володимир Путін у понеділок, 18 вересня, проінспектує хід цих навчань в Ленінградській області.

Напередодні до Мінська прибули спостерігачі за навчаннями від Латвії, Литви, Норвегії, Польщі, України, Швеції, Естонії - по два представники від кожної запрошеної держави.