Ілюстрація / REUTERS

Іспанська поліція взяла під контроль Центр телекомунікацій та інформаційних технологій каталонського уряду напередодні забороненого Іспанією референдуму про незалежність. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на El Pais.

Як відомо, Мадрид відправив тисячі поліцейських в північно-східний регіон, щоб зупинити проведення референдуму 1 жовтня.

Читайте такожЛідер Каталонії впевнений у проведенні референдуму, а прихильники незалежності уже займають виборчі дільниці

Відео дня

За даними видання, Цивільна гвардія Іспанії увійшла в будівлю телекомунікаційного центру уряду Каталонії, де мали збирати електронні голоси.

Повідомляється, що Високий суд Каталонії вчора наказав женералітату (уряду) призупинити використання комп'ютерних послуг, активізованих для електронного голосування в день референдуму.

Як відомо, референдум про незалежність Каталонії повинен пройти 1 жовтня, однак Мадрид робить все можливе, щоб не допустити його проведення.

Зокрема, 20 вересня іспанська поліція провела обшуки в офісі уряду Каталонії, після чого прем'єр-міністр регіону Карлес Пучдемон звинуватив Мадрид у фактичному запровадженні "надзвичайного стану" у Каталонії. Іспанська поліція здійснила 41 обшук в Барселоні, затримала 14 осіб і конфіскувала дев'ять мільйонів бюлетенів, підготовлених для проведення референдуму про незалежність.