REUTERS

Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж пообіцяв виплатити 20 тис. євро за інформацію про замовників вбивства незалежного журналіста, блогера Дафне Карауни Галіції. Про це він написав у своєму мікроблозі в Twitter.

Каруана Галіція підірвався на бомбі, коли їхала на орендованому автомобілі по дорозі від свого будинку на півночі Мальти. Імовірно потужний вибуховий пристрій знаходився не в машині, і був приведений в дію дистанційно.

Читайте такожВсесвітній офшорний скандал: Німеччина придбала базу даних "панамських документів"Сайт Politico назвав Галіцію «жінкою-WikiLeaks». Учасниця розслідування, яке лягло в основу «панамського досьє» про офшорні схеми, які використовувалися світовими лідерами, Галіція вела власний антикорупційний блог Running Commentary. Об'єктами її розслідування ставали представники влади Мальти, в тому числі прем'єр-міністр країни Джозеф Мускат Мішель і його помічники, дружину якого блогер підозрювала в наявності панамської офшорної компанії. Вони відкидали ці звинувачення.

Відео дня

За 15 днів до вбивства Галіція звернулася в поліцію з заявою про погрози життю, які надходили на її адресу.

«Панамське досьє» було опублікованоМіжнародним консорціумом журналістських розслідувань (ICIJ) в 2016 році. Воно було проведене за участю більш ніж сотні зарубіжних ЗМІ на основі 11,5 млн документів панамської юридичної фірми Mossack Fonseca.