Пошкоджені будинки в Мараві / REUTERS

На Філіппінах військові оголосили сьогодні про остаточне звільнення міста Мараві на півдні країни від ісламістських бойовиків та завершення бойових дій, передає Deutsche Welle.

«У Мараві більше немає бойовиків. Ми оголошуємо про завершення всіх бойових дій у цьому місті»,- заявив міністр оборони країни Дельфін Лоренцана.

Керівник штабу армії генерал Едуардо Ано зазначив, що в будівлях в зоні проведення бойових дій було знайдено тіла ще 42 ісламістів.

Відео дня

Читайте такожВійськові США допомагають філіппінській армії у боях проти ісламістів

Бойовики близького до терористичної організації «Ісламська держава» (ІД) ісламістського угруповання «Абу Саяф» захопили Мараві в травні. Бої за звільнення міста тривали п'ять місяців і в них загинули понад тисячу людей. За офіційними даними, серед загиблих - 919 бойовиків, 165 солдатів та поліцейських, а також близько 50 цивільних.

Військові заявили, що їм вдалося вбити трьох лідерів ісламістів: малайзійця Махмуда Ахмаді та філіппінців Омара Мауте та Існілона Хапілона. Через бойові дії майже 400 тисяч людей змушені були залишити свої помешкання, місто значною мірою зруйноване.

Президент Філіппін Родріго Дутерте заявив про звільнення Мараві ще минулого тижня, однак бойові дії в місті не вщухали.