pressemblem.ch

Неурядова організація «Комітет захисту журналістів» (CPJ) повідомляє, що другий рік поспіль кількість журналістів, ув’язнених за свою професійну діяльність, досягла історичного максимуму. Як йдеться у звіті організації, найбільше ув’язнюють співробітників ЗМІ у Туреччині, Китаї та Єгипті, передає радіо Свобода.

Читайте такожКитай і Єгипет названі лідерами року за кількістю ув’язнення журналістівЦьогоріч за ґратами по всьому світу через свою роботу опинилися 262 журналісти, що є новим рекордом після минулорічного історичного максимуму 259.

Саме Туреччина, Китай і Єгипет ув’язнили найбільше медійників – загалом 134 або 51% від загальної кількості.

Відео дня

Крім того, до моніторингу, за 12 місяців, потрапили Україна, Алжир, Камбоджа, Демократична Республіка Конго, Еквадор, Екваторіальна Гвінея, Гватемала, Ірак, Марокко, Нігер, Пакистан, Республіка Конго, Сомалі та Уганда.

Утримуваний в Росії український журналіст Роман Сущенко потрапив до списку в’язнів-журналістів разом з чотирма іншими представниками ЗМІ, ув’язненими в Росії.

Повідомляється, що 97% в’язнів-журналістів були громадянами країн затримання, 22 затриманих або 8% – жінки-журналісти, 75 випадків або 29% – фрілансери.

У «Комітеті захисту журналістів» вказали, що політика є причиною 87% ув’язнень журналістів.

«CPJ вважає, що журналістів не треба арештовувати за їхню роботу», – вказали у комітеті і додали, що минулоріч за їхнього втручання було достроково звільнено щонайменше 67 в’язнів-журналістів у всьому світі.

CPJ проводить щорічне дослідження ув’язнених журналістів з початку 1990-х років.