Бернар Арно / Фото : flickr.com/photos/nicogenin

Прокуратура Брюсселя порушила кримінальну справу на французького мільярдера Бернара Арно, главу виробника предметів розкоші LVMH, зацікавившись діяльністю його бельгійською компанії, повідомляє РІА Новости з посиланням на бельгійські ЗМІ.

"Мова йде про збільшення капіталу його бельгійської компанії Pilinvest на 2,9 мільярда євро. Ми також розслідуємо розбіжність адреси платника за його місцезнаходженням", - сказав представник прокуратури.

Pilinvest була заснована Арно в 1999 році. З 2005 по 2007 роки капітал компанії збільшився до 368 мільйонів євро. Прокуратура цікавиться конкретної операцією, яка була здійснена в грудні 2011 року. У чому саме влади вбачають протизаконність цієї операції, не уточнюється.

Відео дня

За словами адвоката компанії Pilinvest, "це розслідування є продовженням розпочатої більше року тому процедури (первісного дізнання)".

Читайте також: Найбагатша людина в Індії втратила за чотири місяці $5,6 мільярда

Арно посів четверте місце в списку найбагатших людей світу за версією журналу Forbes в 2012 році. У березні прокуратура Бельгії двічі дала негативну відповідь на запит мільярдера про натуралізацію в Бельгії. Найбагатша людина Європи заявила, що була і залишається податковим резидентом у Франції, а подвійне громадянство хотіла отримати для розвитку бізнесу в Бельгії. У квітні він відкликав своє прохання про отримання громадянства.

Прокуратура Брюсселя проводила перевірку бізнесу Арно. За інформацією ЗМІ, у відомства викликали питання численні фірми, створені ним у Бельгії. Так, слідчі з'ясували, що близько десяти відкритих бізнесменом компаній зареєстровані за однією і тією ж адресою в Брюсселі - в квартирі, де проживає керуючий бельгійським бізнесом LVMH. Ця компанія є найбільшою в світі з виробництва предметів розкоші.