/ Фото : Антон Овчинников / autotop72.ru

Дев'ятеро людей, озброєних сокирами, у суботу, 16 листопада, напали на поліцейську дільницю в провінції Сіньцзян, повідомляє BBC Україна з посиланням на китайські ЗМІ. Усіх нападників застрелили.

Також, як повідомляє агенція Xinhua, внаслідок цього нападу біля міста Кашгар, загинули двоє поліцейських, ще двоє - поранені.

В Сіньцзяні мешкає 9 млн мусульман-уйгурів, але вони вже не становлять там більшість, а лише 45% населення провінції.

Відео дня

Багато з них вважають , що збільшення етнічних китайців у регіоні маргіналізує їх культуру і традиції.

Влада зазвичай звинувачує у насильстві уйгурських екстремістів, які, як стверджує Пекін, намагаються домогтися автономії для регіону.

Читайте також: У Китаї будуть саджати за брехню в інтернеті, яку репостили більше 500 разів

Цього року в Сінцзяні тричі виникали сутички - у квітні , червні та серпні.

Наприкінці жовтня п'ятеро людей загинули , коли автомобіль врізався у натовп на площі Тяньаньмень у центрі Пекіна. Влада звинуватила у цій акції сепаратистів з Ісламського руху Східного Туркестану.

Китайська влада нерідко звинувачує цей рух в інциденті в Сінцзяні. Однак, як передає кореспондент ВВС в Пекіні, мало хто вірить, що ця організація здатна організувати серйозні теракти на території Китаю.

За словами кореспондента ВВС, невдоволення уйгурів викликано масштабним переселенням за останні десятиліття в Сінцзян ханців - найбільшої народності Китаю.