За брехню в інтернеті заарештували вже кілька сот людей / Фото: Андрій Товстиженко, ZN.UA

Новий закон дозволяє залучати громадян до відповідальності за наклеп у разі , якщо озвучена ними інформація отримує широкої поширення в Мережі.

На тему: Американська розвідка збирає інформацію і через смартфони - ЗМІ

Так , автора неправдивого повідомлення , що отримав більше 500 репостів, можна буде засудити до трьох років позбавлення волі, пише Agence France -Presse. Тюремні терміни передбачені також для авторів повідомлень, які зібрали більше п'яти тисяч переглядів, повідомляє Lenta.ru.

Відео дня

Представники китайської влади пояснили появу нового закону реакцією суспільства на «безвідповідальні чутки», які поширюються в Мережі. Як зазначили чиновники, об'єкти таких повідомлень часто переживають «духовні терзання».

Боротьба уряду КНР з поширенням наклепу в інтернеті почалася кілька місяців тому , незабаром після приходу до влади президента Сі Цзіньпіна. Протягом останніх тижнів за поширення неправдивої інформації в Мережі були допитані кілька сотень людей, частина з яких були поміщені під варту.

Однією з найгучніших справ стало затримання 27 осіб в місті Ухань. У зв'язку з їх затриманням було оголошено, що міська поліція «припинила діяльність злочинної групи, яка поширювала чутки в Мережі» .