Абрамович торгував з "гаманцями" Путіна / фото REUTERS

Російський олігарх Роман Абрамович нишком провів мільйонну угоду з так званими "гаманцями" президента РФ Володимира Путіна. Інформація стала відома після витоку секретних документів.

Російська служба BBC повідомила, що підсанкційний Абрамович заперечував зв'язки з Путіним, але розсекречені документи з Кіпру пов'язали його з таємною угодою на 40 мільйонів доларів в 2010 році.

Дві компанії Finoto Holdings і Grosora Holdings, створені в 2003 році, належать трасту Sara Trust Settlement, який належить Абрамовичу. У вересні 2003 року ці компанії купили по 12,5% акцій рекламного гіганта РФ "Відео Інтернешнл" за заниженою ціною - 130 тисяч доларів.

Відео дня

Абрамович володів акціями сім років. Компанія заявила про оборот більш ніж в 2 мільярди доларів. За цей період Finoto і Grosora виплатили дивіденди в розмірі 30 мільйонів доларів

У 2010 році виручка "Відео Інтернешнл" склала 3 мільярди доларів, але компанії Абрамовича продали акції цієї компанії за заниженою ціною - 20 мільйонів доларів. Фірми, які купили цінні папери, належать Сергію Ролдугіну і Олександру Плехову, яких називають "гаманцями" Путіна.

Друзі російського диктатора таємно володіють грошима і активами від його імені. Більш того, вони потрапили під санкції в Британії, ЄС і США. Їх називають"хранителями офшорних багатств Путіна".

Зв'язок Абрамовича з Путіним - останні новини

Російський олігарх довгий роки співпрацював з нинішнім російським диктатором, хоч це і приховувалося. Так, газета The Washington Post що, в 2005 році Путін купив квартиру в Ізраїлі для своєї колишньої вчительки через офшор Абрамовича.

Вас також можуть зацікавити новини: