Готуйтеся: Данілов назвав країни, на які після України може зазіхнути Путін

Секретар РНБО впевнений, що буде ще багато інших речей.

Росія зі своїми загарбницькими амбіціями не зупиниться на Україні. Тож іншим країнам вже слід готуватися до майбутнього нападу Путіна, переконаний секретар РНБО Олексій Данілов.

Як розказав він в інтерв'ю ISLND TV, такий висновок зробив після чергової заяви міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова.

Зокрема, як наголосив Данілов, мова йде про Казахстан і Молдову.

"Зараз світ почав такий рух з багатьма процесами. Я впевнений, що на Україні ця війна не зупиниться. Буде ще багато інших речей. Лавров днями сказав, що казахи і молдавани - це брати. Готуйтеся, брати казахи і брати молдавани", - заявив Данілов.

Наголосимо, що останні дні що росіяни продовжують нагнітати ситуацію у квазіреспубліці Придністров'ї де активно поширюють інформацію про буцімто загрозу з боку України. До прикладу, у Тирасполі 25 квітня пролунали вибухи біля так званого "міністерства держбезпеки".

Окрім цього, у мережі показали газетуякою росіяни збиралися закликати Путіна "врятувати" Придністров'я.

Що стосується Казахстану, то нещодавно Міноборони повідомило, що парад до 9 травня цьогоріч не відбудеться. Таке рішення пояснили економією бюджету. Зекономлені на параді гроші спрямують на підтримку необхідного рівня боєготовності й мобільності підрозділів Збройних сил Казахстану.

На заяву Міноборони Казахстану відповів кремлівський пропагандист Тігран Кеосаян. Він почав погрожувати країні "українським сценарієм", маючи на увазі напад Росії й на її територію.

Перший заступник керівника адміністрації президента Казахстану Тимур Сулейменов заявив, що його країна поважає територіальну цілісність України, а щодо питань Криму та Донбасу керуватимуться рішеннями ООН.

До слова, канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що наразі  немає ніяких гарантій, що Росія не вторгнеться в іншу країну після нападу на Україну.

Вас також можуть зацікавити новини: