Американські експерти оцінили рівень шкоди від витоку секретних документів Пентагону

Вони вважають, що від цього інциденту виграє тільки РФ.

Витоки секретної інформації Пентагону корисні для Росії, оскільки дають її владі уявлення про плани України і США, а також про те, як США ставляться до російської війни проти України.

Про це заявив аналітик Даг Бендоу з CATO Institute, передає Голос Америки. "Найбільшим переможцем буде Росія. …Це проблема і вона залишиться й надалі, якщо в уряді не зможуть переконатися, що такі витоки не повторяться", - сказав він.

Колишній американський дипломат Метью Бриза також вважає, що витік цих документів є вагомим, оскільки дає РФ цінну інформацію про роботу розвідки США.

"Моя оцінка шкоди: це серйозно, бо росіяни дізналися, що ми знаємо, і в деяких випадках, яким чином ми це знаємо. Це означає можливе викриття людей, які є джерелами інформації. Це також шкодить відносинам США з союзниками", - висловив він свою точку зору.

Колишній директор ЦРУ та екс-міністр оборони США Ліон Паннета погодився, що історія витоком вплине на відносини США з партнерами. "Займе деякий час, щоб відновити довіру", - сказав він.

При цьому помічник міністра оборони США Крис Мар також зазначив, що "незалежно від ситуації, будь-який витік секретної інформації завдає глибокої шкоди та підриває довіру".

Витік секретної інформації Пентагону

Про витік секретної інформації США стало відомо 7 квітня. В них містилися дані про підготовку ЗСУ до контрнаступу та інші дані. Пентагон відразу ж взявся розслідувати інцидент і заявив, що витік стався в них. 13 квітня співробітники Федерального бюро розслідувань арештували підозрюваного в публікації засекречених документів США.

Генпрокурор США Меррік Гарланд підтвердив, що підозрюваний Джек Тейшейра був арештований "без інцидентів" і буде притягнутий до відповідальності у федеральному окружному суді в Массачусетсі.

Вас також можуть зацікавити новини: