Після "витоку" документів Пентагону військовим у США розіслали попередження / ілюстрація REUTERS

Після "зливу" документів Пентагону у США військовослужбовці отримали попередження, в якому йшлося про правила взаємодії з секретними файлами і нібито таємною інформацією на публічних сайтах в Інтернеті.

Такими відомостями поділилося видання CNN. Пам'ятку розіслала заступник міністра оборони Кетлін Хікс. У ній військовослужбовцям розповіли про правила і процедури роботи з секретними документами. Солдатам також нагадали, що не можна "обговорювати секретну інформацію з особами, не уповноваженими на отримання такої інформації".

Окреме попередження стосувалося скачування нібито таємних файлів з публічних сайтів. Такі ресурси можуть бути пов'язані з противником і містити шкідливий код, який у разі завантаження на пристрій стане загрозою для інформаційних систем Міністерства оборони США.

Відео дня

У відомстві також підкреслили, що солдати не мають права обговорювати секретні документи зі ЗМІ, членами і співробітниками Конгресу. Всі питання необхідно направляти до відділу зі зв'язків з громадськістю або в управління з законодавчих питань.

Пам'ятку розіслали за день до затримання підозрюваного у "витоку" документів. У ній згадуються "недавні повідомлення про несанкціоноване розкриття, як видається, секретних документів Міністерства оборони і розвідувального співтовариства".

"Витік" документів Пентагону: остання інформація

Увечері 13 квітня співробітники ФБР заарештували підозрюваного у "зливі". Це 21-річний військовослужбовець розвідки Національної повітряної гвардії Массачусетса Джек Тейшейра.

Молодого солдата вдалося вирахувати за деталями інтер'єру, які потрапили на фото разом з секретними документами. Мається на увазі стільниця і плитка для підлоги на кухні.

Тейшейра мав доступ до файлів, тому що служив на посаді спеціаліста кібертранспортних систем. Вони відповідають за справну роботу глобальної мережі комунікацій ВПС США.

Вас також можуть зацікавити новини: