"Чекає такий же сюрприз, як і з армією": Арестович про дію санкцій на економіку РФ (відео)

Олексій Арестович не вірить, що російська економіка зможе забезпечити мобілізацію.

Радник голови офісу президента Олексій Арестович заявив, що всі вже зрозуміли, що путінська картинка про другу в світі непереможну армію виявилася фейком.

Про це він розповів у розмові з російським правозахисником Марком Фейгіним.

За його словами, реальну боєздатність російської армії показала практика: "Вона погрожувала розгромити все НАТО, а потім обламалася об два села на Сумщині".

Також Арестович впевнений, що справжні проблеми у Путіна почнуться ближче до середини-кінця літа, коли санкції "наздоженуть" економіку.

"Це спроба із Заходом сторгуватися - провалиться. Почнеться нормальне махалово, яке до липня почне розігріватися, а липень-серпень будуть ареною дуже жорстких боїв. Ось тоді стане питання: чи зможе російська економіка забезпечити мобілізацію; навантаження, яке пов'язане з мобілізацією; компенсацію санкцій. Їх чекає до вересня такий же сюрприз, як і з армією. Не може бути здоровою економіка в країні, де все інше прогнило. Тому там такі ж приписки, така ж лажа і нездатність встояти під реальним стресом", - пояснив він.

Як раніше повідомляв УНІАН, голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен оголосила про шостий пакет санкцій проти Росії за неспровоковане вторгнення в Україну. До нього увійшло і пропозиція поетапного нафтового ембарго. Під обмеження ЄС потрапили, зокрема, відповідальні особи за вчинення армією Росії звірств у Бучі.

8 травня у Білому домі оприлюднили новий пакет санкцій проти РФ. США ввели обмеження проти Першого каналу, "Росії 1" і НТВ. Санкції забороняють американським компаніям розміщувати на них рекламу і надавати їм обладнання.