Експерт каже, що атаки дронів на РФ мають політичну спрямованість / фото з соцмереж

Атаки дронів на Москву та інші регіони РФ, а також удари по обʼєктах окупантів на тимчасово окупованих територіях України є плановою роботою українських військ, що мають виключно політичну спрямованість.

Як пояснив в ефірі телеаналу телеканалу FREEДОМ військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов, підтримка росіянами війни проти України засновувалася на помилковій думці про те, що по території РФ не завдаватимуть ударів. Атаки дронів по Москві, території окупованого Криму, і тилових військових об’єктах на території Бєлгородської, Курської та Брянської областей породжують зміни в ситуації всередині самої Росії.

"Підтримка так званої "спеціальної військової операції" у росіян базувалася на помилковій думці про відсутність ударів у відповідь української сторони. Росіяни спостерігали за війною по телевізору, радіючи наслідкам ракетних ударів з боку Росії по житлових, я підкреслюю, по житлових об’єктах українських міст. Тепер росіяни звикають до звуків БпЛА, а в Росії масова істерія: близько 1 тис. повідомлень про невідомі БпЛА надходять до правоохоронних органів за тиждень. Це свідчить про певні настрої, і це не можна не вітати", – наголосив Снєгирьов.

Відео дня

Водночас експерт зауважив, що думки про те, що такі удари недостатньо ефективні, це повʼязано або з нерозумінням самої суті цих атак, або із намаганням зменшити значущість роботи українських військ по обʼєктах в Росії.

"Ще один дуже важливий аспект. Йдеться про те, що війна перенесена на територію Росії. Це те, про що говорив президент України Володимир Зеленський: на терор ми відповімо терором. Тому наступного разу росіяни подумають про те, чи ставити лайки під відео завдання ракетних ударів по території цивільних об’єктів, чи все ж таки ознайомлюватися з картою бомбосховищ на території Москви та інших регіонів", – додав Снєгирьов. 

Удари по території РФ

Протягом останнього місяця на російську столицю було здійснено декілька дронових атак. Двічі було атаковано московський бізнес-центр "Москва-Сіті". Примітно, що в одній із веж розташовувалися одразу три російських міністерства. Під час першого удару наприкінці липня по вулиці розлетілися документи російських урядових установ.

Під час одного з таких ударів було пошкоджено будівлю московського експоцентру. Крім того, 19 серпня росіяни вчергове заявили про атаку дронів на Москву та область. Дрон нібито вдалося збити. 

Проте ударів завдають і по більш значущих у військовому плані ворожих обʼєктах. Зокрема, було атаковано аеродром "Сольці" в Новгородській області РФ, де базуються літаки Ту-22М3. У Міноборони РФ звітують, що пошкоджено один літак, проте очевидці кажуть про щонайменше два пошкоджених борти.

Вас також можуть зацікавити новини: