Ситуація в Нагірному Карабасі є напруженою / фото REUTERS

У Міністерстві оборони Азербайджану заявили, що були взяті кілька висот і завдано удару з повітря по військовій частині в населеному пункті Верхній Оратаг (Нагірний Карабах).

"В результаті була знищена і поранена жива сила вірменських збройних формувань, а також знищені кілька гаубиць Д-30, військові транспортні засоби та велика кількість боєприпасів", - повідомили у відомстві.

Один з азербайджанських солдатів загинув в результаті вірменського обстрілу Нагірного Карабаху. В результаті Азербайджан оголосив про проведення в Нагірному Карабасі операції "Відплата". Азербайджан вимагає повної демілітаризації Нагірного Карабаху.

Відео дня

Як раніше повідомляв УНІАН, 25 березня в МЗС Вірменії повідомляли про порушення збройними силами Азербайджану лінії зіткнення на кордоні з Нагірним Карабахом в зоні відповідальності російських "миротворців". Азербайджанські військові зайняли село Парух в Аскеранському районі "НКР".

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян вже зробив заяву, що ситуація в Нагірному Карабасі є напруженою і може стати кризовою.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, Москва перекинула частину "миротворчого" контингенту з Нагірного Карабаху (Азербайджан) в Україну.

16 липня президент Азербайджану Ільхам Алієв звинуватив російське Міноборони в порушенні гарантій за мирними домовленостями по Нагірному Карабаху.