Алієв заявив, що перед початком операції наказав, щоб вірменське населення Карабаху не піддавалося ударам / фото president.az

Президент Азербайджану виступив зі зверненням, в якому заявив, що в результаті антитерористичних заходів в Карабасі і їх успішного завершення країна відновила свій суверенітет. 

За його словами, велика частина вірменської армії, розміщеної в Нагірному Карабасі, була повністю знищена, пише Report.

Він зазначив, що, всупереч угоді, укладеній після Другої Карабаської війни в листопаді 2020 року, Вірменія "протягом трьох років не виводила свої збройні сили і техніку з нашої території".

Відео дня

Алієв заявив, що перед початком операції зажадав, щоб вірменське населення Карабаху не піддавалося ударам. 

"Сьогодні ми повідомили міжнародним партнерам, що вірменські бойовики готові прийняти наші умови. Вчора я представив ці умови держсекретареві США. Ті, хто відмовився піти нам назустріч, погодилися приїхати на переговори в Євлах. Там ми донесемо плани нашого співіснування", - сказав він.

За його словами, Вірменія несподівано проявила політичну компетентність і це його обнадіює.

"Вірю, що події, що відбулися сьогодні і вчора, матимуть позитивний вплив на мирний процес між Азербайджаном і Вірменією. Ми перетворюємо Карабах і Східний Зангезур на рай. Ми створимо такі ж умови в Ханкенді, Агдері, Аскерані, Ходжавенді! Вірменське населення, яке проживає в Карабасі, нарешті може зітхнути спокійно. Я вже говорив раніше, вони наші громадяни. Але військові злочинці в Карабасі взяли їх у заручники і отруїли їм мізки. У нас немає проблем з вірменським населенням", - додав Алієв.

Ескалація в Карабасі - деталі 

19 вересня в Карабасі відновилися бойові дії. Міноборони Азербайджану заявило, що знищуються позиції військових Вірменії.

Формування Збройних сил Вірменії, розташовані в карабаському регіоні Азербайджану, склали зброю і здалися. Про це сьогодні повідомили в Міністерстві оборони Азербайджану. Там зазначили, що "реалізація процесів забезпечується в координації з російським миротворчим контингентом".

Вас також можуть зацікавити новини: