Катков сумнівається, що РФ має намір нападати на країни Балтії / фото wikimedia.org

Проєкт постанови уряду Росії про розширення кордону в Балтійському морі навряд чи свідчить про намір росіян нападати на країни Балтії. Таку думку висловив військовий експерт, головний редактор Defence Express Олег Катков в ефірі телеканалу "Еспресо".

Він вказав на те, що цей проєкт із сайту самого уряду РФ поки що видалили, але "інтернет усе пам'ятає": "Інформацію про те, що така заявка на малювання нових кордонів на Балтійському морі була".

На думку експерта, спостерігається "досить цікава" ситуація, "і на це все накладається термін, коли ці нові кордони мають бути проголошені". При цьому Катков нагадав про січень 2025 року, коли буде інавгурація нового президента США.

Відео дня

"Це максимально загрозливий сценарій, за яким РФ може почати діяти. Але я б не очікував від цього такого нападу на країни Балтії, Сувальський коридор, тому що тактика РФ - це продавлювання. І, наприклад, скориставшись тим, що США не до цього, вони оголошують свої нові кордони", - припустив він.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Міністерство оборони Росії пізно ввечері у вівторок виклало план щодо одностороннього розширення морських кордонів країни з Литвою та Фінляндією, які є членами військового альянсу. Менш ніж через 24 години воно видалило пропозицію з урядового сайту.

Екс-посол України в Польщі Андрій Дещиця вважає, що Росія розпочала гібридну війну, один з елементів якої - тиснути на країни Заходу і дивитися, якою буде їхня реакція.

Вас також можуть зацікавити новини: